dimarts, 24 de febrer de 2015

TUTORIAL: ENQUADERNAR AMB FIL

Hola!

Hui toca un tutorial específic de com enquadernar amb fil, perquè encara que sembla fàcil, té alguns truquets...


1. PREPARAR I TALLER ELS PAPERS AMA LA GUILLOTINA.2. DOBLAR ELS PAPERS PER LA MEITAT.3. ELS PREPAREM I PROVEM COM QUEDARIEN.4. ENS ADONAREM QUE QUAN ELS POSEM TOTS, COM SÓN DE LA MATEIXA MIDA PERÒ ESTAR UNS MÉS A FORA I ELS ALTRES MÉS A DINTRE, QUEDEN DESAJUSTATS.


5. S'HAN DE TALLAR ELS BORDES.
    EL PAPER QUE VA MÉS A L'INTERIOR HA DE SER EL MÉS CURT.
    POTS TALLAR 6mm DE CADA COSTAT. EN EL PAPER D'ENMIG TALLES 3mm DE CADA COSTAT I EL DE FORA DEL TOT NO CAL TALLAR-LO.

   * Jo no acostume a mesurar mai, ho faig a ull... Depenent de quants papers poses hauràs de reajustar les mides però sempre de la mateixa manera: de fora (el més llarg) a dins (el més curt).6. MARQUES AMB LLAPIS ON VOLS ELS FORATS (si tens la Crop a Dile solament cal que ho faces en un paper, sinó has de mesurar i marcar en tots).7. FAS ELS FORATS 


8. PASSES EL FIL I FAS EL LLAÇ. 

    * El fil ha de ser grosset, més que el de bordar. Jo el compre als xinos perquè m'agrada aquell color blanc cru però a les botigues d'scrap també venen de colorets i tal. CONSELL: ENQUADERNAR AMB FIL SOLAMENT 3 PAPERS SI SÓN MOLT GRUIXUTS O HAS POSAT MOLT VOLUM A LES PÀGINES. I SOLAMENT 4 PAPERS SI SÓN DE GRAMATGE NORMAL D'SCRAP. Si necesites més pàgines ja hauràs de passar a un altre tipus d'enquadernació, per exemple juntant varis enquadernats de fil enganxant-los amb celo de doble cara.

Espere que vos siga útil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada