dimarts, 3 de febrer de 2015

VOCABULARI SCRAPBOOKING

Holaaaa!!

En honor a la meua amiga Patri, que li agrada molt i s'inicia a l'scrap però la pobra va una mica perduda i em va dir: una crop? Pero eso qué es??? I em va donar la idea per fer una secció al bloc que anomenaré: COM HO FAIG? on publicaré cada dimarts informació, trucs i tutorials del poc que jo puga saber!

Començant pel principi i el més bàsic, el vocabulari scraper!!!

Patri cógete bien a la silla y no pretendas aprenderlo todo de una misma sentada!!! Eso va poco a poco... Paciencia!!!

SCRAPBOOKING: Álbum de retalls, a modo collage, al que se li afegeixen fotos, frases i decoracions.


FORMATS:

ART JOURNAL: Diari d'art. En ell es dibuixa, es pinta, es "guarreja"...  Jo normalment l'utilize per a "netejar" el que em sobra de quan estic fent un àlbum.


* La foto d'aquest Art Journal és de Rosa Verdosa, que té un estil molt sodalicious! 

PROJECT LIFE: És com un diari però en un format més gran. Els àlbums estan ja determinats i existeixen fundes que tu has d'emplenar amb targetes, fotos i escrits. S'organitza per setmanes d'un any natural. Comença l'1 de gener i acaba el 31 de desembre. És difícil portar-lo al dia però les que ho aconsegueixen diuen que és molt gratificant! Hi ha vàries aplicacions per al mòbil per a organitzar les fotos per setmanes i amb una petita descripció.

LAYOUT: Moltes vegades aquest terme s'utilitza abreviat com a LO. Consisteix en una pàgina senzilla de 30cm x 30cm amb una foto. Serveix per transmetre un moment o una sensació i és útil per a les persones que volen gaudir de l'scrap però tenen poc temps ja que és ràpid de fer.


MINI ÀLBUM o MINI: És un àlbum, generalment xicotet, amb poques fotos màxim 30. En realitat no hi ha cap màxim però jo després de fer-ne varis crec que abusar de les fotos fa que perda encant. Poques fotos i de molta qualitat. No es tracta de posar totes les fotos d'un viatge o totes les fotos de la família, "totes" ja estan a l'ordinador. Es tracta de fer una selecció exhaustiva i expressar-les creativament.

ÀLBUM DESESTRUCTURAT: Un àlbum fet amb diferents suports materials: cartulines, sobres, papers, fulls de llibre, etc. i de diferents mides. És molt divertit fer-los!!


TÈCNIQUES:

MIX MEDIA: Aquesta tècnica es basa en utilitzar materials propis de la pintura i les belles arts: tintes, aquarel·les, gesso, etc. És el que es diu "marranejar" o "embrutar". Es parteix normalment d'un full aquareable en blanc o d'un cartró.


EMBOSSING: Consisteix en donar relleu al paper. Es pot fer de diferents maneres, amb tinta transparent Versamark i pols d'embossing amb el secador o amb plantilles i la Big Shot.


EINES:

BIG SHOT: Màquina per fer embossing o tallar amb formes.SILOHUET CAMEO: Màquina semblant a una impresora, amb un software concret, que a més a més d'eixir imprès, ix retallat.

CROP A DILE: Màquina per fer forats grans i xicotets i per posar eyelets.

ENQUADERNADORA BIND IT ALL: Màquina per enquadernar.  Fa els forats en format de rectangle i posa les anelles que han de ser dobles.

ETIQUETADORA: Màquina per escriure amb cinta adhesiva.


TROQUELS: Retallen una forma concreta, hi ha de moltes mides, formes i preus.

MÀSCARES O STENCILS: Plantilles de plàstica amb formes variades troquelades. Es posen damunt del paper i són per posar gesso (dóna volum) o per aplicar tintes i es queda la forma o dibuix al paper.


MATERIALS:

GESSO: Pasta blanca de textura cremosa que serveix per donar volum i per fer fons blancs i poder aplicar tintes per damunt. S'aplica amb una targeta vella.

TINTES: Hi ha tantes que faré una entrada apart. :D

EYELETS: Anelles xicotetes que es junten amb la crop a dile. Serveixen per decorar els forats.

BRADS: Enquadernadors xicotetes que s'assemblen a una xinxeta però amb dos palets de ferro que s'obrin per a que no es moguen els papers.

CHIPBOARDS: Formes i dibuixos de cartolina retallats. Solen anar acompanyant a les coleccions de papers comprades.

STICKERS: Pegatines.

ABC'S: Lletres amb pegatina o amb volum (amb gomaespuma o materials diversos).

TAGS: Etiquetes com les de la roba. Es poden comprar o fabricar (també faré una entrada a part).Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada