dilluns, 23 de març de 2015

COM PREPARAR LES FOTOS

Hola!!!!

El més important de tot i el MÉS DIFÍCIL per a mi, SELECCIONAR LES FOTOS!!!

Amb el temps he après a seleccionar poques fotos i el més bones possibles (i inclús havent millorat, encara m'enganye prou, imprimixc més de les que necessite i vàries fotos semblants que després no utilitze).

No cal posar en un mini àlbum totes les fotos d'un viatge, simplement una xicoteta selecció dels records més bonics o les fotos que estèticament més ens agraden, encara que no ixquen totes les persones.

COM PREPARAR FOTOS PER A IMPRIMIR EN 10x15cm?

Aquest és el tamany estàndard de les fotos per a imprimir en una copisteria online o d'oficina. Però normalment les fotos que fem servir en els àlbums de scrap són més xicotetes.

A mi m'agrada molt el format quadrat d'instagram i el faig a 7cm x 7cm, i si alguna foto m'ha de quedar més rectangular la faig en 7cm x 10cm. També fa temps que imprimixc quasi tot en blanc i negre o amb molta exposició i contrast i poc color.

Ja fa temps que faig servir el photoshop perquè em permet guardar les fotos en una major qualitat (5mg per foto aproximadament) però hui vos ensenye un truquet per preparar fotos de 7cmx7cm en una mateixa plantilla de 10cmx15cm sense necessitat de photoshop, amb un editor online gratuït, no té tanta qualitat però serveix per eixir del pas!

PICMONKEY

I ací vos deixe les passes a seguir:

PAS PREVI: Seleccioneu les fotos que voleu preparar i guardeu-les en una carpeta a l'escriptori.1. FER CLICK EN "COLLAGE" I SELECCIONAR TOTES LES FOTOS DE LA CARPETA QUE HEU PREPARAT.
2. FEU CLIC A LES FINESTRETES: "LAYOUTS".
3. SELECCIONEU LA PRIMERA OPCIÓ: "DUCKS IN A ROW"
4. SELECCIONEU LA PRIMERA OPCIÓ DELS DOS QUADRATS JUNTS.
5. TORNEU A LES IMATGES I ARRASTREU DUES DE LES FOTOS QUE TINGUEU PREPARADES. SI VOLEU DONAR-LI LA VOLTA FEU CLIC EN "EDIT".
6. QUAN JA LES TENIU ANEU A LA BARRA GRISA DE DALT I FEU CLIC EN "EDIT".
7. S'OBRIRÀ EL COLLAGE EN UN EDITOR ON PODREU ESCRIURE, TEXT, AFEGIR PEGATINES O MODIFICAR ELS FILTRES. ANEU A "EFFECTS" (LA VARETA AMB ESTRELLES) I SELECCIONEU "BLACK AND WHITE".
8. QUAN JA HO TENIU TOT FEU CLIC EN LA BARRA GRISA A "SAVE".
9. PER ÚLTIM, SELECCIONEU LA QUALITAT MÉS ALTA "SEAN", CANVIEU EL NOM DE L'ARXIU (NUMERAR AMB 01, 02, ETC. RESULTA PRÀCTIC) I FEU CLIC EN "SAVE TO MY COMPUTER".
Per a acabar ja, si teniu moltes fotos per a imprimir i no teniu pressa, vos recomane que ho feu online en foto.com   He provat també Pholabox però no em va agradar tant la qualitat i l'acabat de la impresió. I personalment, Fotoprix, no m'agrada gens. Abans ho portaria a una botiga del poble de confiança. 

Un altre dia intentaré fer el tutorial del Photoshop, però crec que serà més llarguet... :D 

Espere que vos siga útil!

Una abraçada,
Natàlia1 comentari: