dimarts, 3 de març de 2015

TUTORIAL: ENQUADERNAR AMB LLOM DE PAPER O TELA ADHESIVA

Hola!

Hui toca enquadernar amb llom.

Útil per a àlbums més gruixuts o amb més volum.


1. PREPARAR I TALLAR ELS PAPERS TOTS A LA MATEIXA MIDA!2. ELS DOBLEM PER LA MEITAT I COMPROVEM QUE TOTS MESUREN IGUAL.3. POSAR CELO DE DOBLE CARA A CADA CONTRAPORTADA (MENYS A L'ÚLTIMA CLAR!)4. HAURAN DE QUEDAR D'AQUESTA MANERA, VIGILEU DE SI ÉS PAPER ESTAMPAT QUE NO VOS QUEDE AL REVÉS (a mi m'ha passat 2 o 3 vegades...).5. TREU LA TIRA DEL CELO I ENGANXAR.
6. DECIDIR AMB QUÈ COBRIR EL LLOM, SI AMB PAPER O AMB TELA ADHESIVA.

JO COM JA HE PINTAT ELS PAPERS D'AQUAREL·LA M'AGRADA MÉS COM EM COMBINA EL PAPER QUE LA TELA QUE TINC, PERÒ EL PROCEDIMENT ÉS IGUAL.7. AJUSTAR, MESURAR I TALLAR EL PAPER A MIDA.8. FER-LI LA FORMA DEL LLOM I MARCAR AMB ELS DITS PER A QUE ES DOBLE BÉ.


9. ACABAR DE MARCAR EL PAPER I TALLAR EL SOBRANT.

10. POSAR CELO DE DOBLE CARA SOLAMENT ALS EXTREMS, NO AL MIG DEL LLOM.

* (Jo en aquesta imatge em vaig equivocar, no passa res perquè després comforme vas obrint i tancant l'àlbum es va desenganxant pel moviment del llom, però si no poses el celo de doble cara al mig doncs molt millor! :D) 11. AJUSTAR BÉ EL PAPER AL LLOM, RETIRAR LA CINTA DEL CELO I ENGANXAR.12. JA TENS EL LLOM I L'ÀLBUM FET!


* Normalment a mi m'agrada posar una tira de whasi al lloc on acaba el paper i comença la portada per a suavitzar el tall. 
CONSELL: En aquesta manera d'enquadernar pots fer tants papers com vulgues. També et serveix per a enquadernar àlbums de fil entre sí per a que et quede un més gran i amb més pàgines. 

Espere que vos haja agradat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada